Με την τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος υπολογίζεται:
Τι πρέπει να προσέξω πριν την ανάλυση σύστασης σώματος;
Πριν την ανάλυση σύστασης σώματος θα πρέπει το εξεταζόμενο άτομο να έχει τηρήσει τις παρακάτω συνθήκες έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό σφάλματος κατά τη μέτρηση. Οι συνθήκες που πρέπει να τηρηθούν είναι:
Η διαιτολόγος παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση με τη μορφή βίντεοκλήσης (viber, whats app, messenger, facetime) ή με τη μορφή απλής τηλεφωνικής κλήσης. Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες γίνονται ακριβώς όπως και οι δια ζώσης συνεδρίες. Απαραίτητη είναι η λήψη του ιατρικού & διατροφικού ιστορικού για τη στοχοθεσία και την κατάρτιση ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Όπως και στις δια ζωσης συνεδρίες γίνεται διατροφική εκπαίδευση και επίλυση διατροφικών προβλημάτων και αποριών, με σκοπό τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών.
Η αποτελεσματικότητα των εξ΄αποστάσεως συνεδριών είναι ίδια με εκείνη των δια ζώσης, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε!
Αναφορικά με τις μετρήσεις, ο διαιτώμενος καταγράφει το βάρος και τις περιφέρειες μέσης και γοφών, οι οποίες αξιολογούνται και παρακολουθούνται.
Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους, και ειδικά για άτομα με υψηλό φόρτο εργασίας, δυσκολία στη μετακίνηση, έλλειψη χρόνου για δια ζώσης συνεδρίες και άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε διαιτολόγο στην περιοχή τους.
1. Ανάπτυξη και αξιολόγηση προϊόντων
• Συμμετοχή στη δημιουργία νέων τροφίμων με βάση διατροφικά κριτήρια (π.χ. low fat, vegan, χωρίς γλουτένη)
• Ανάλυση διατροφικής αξίας προϊόντων (θερμίδες, μακροθρεπτικά, βιταμίνες κ.λπ.)
• Βελτιστοποίηση συνταγών για υγιεινά ή λειτουργικά τρόφιμα
2. Σήμανση & επισήμανση
• Δημιουργία ή έλεγχος ετικετών τροφίμων (σύμφωνα με κανονισμούς ΕΕ)
• Συμβουλές για health claims (π.χ. “πλούσιο σε φυτικές ίνες”, “χωρίς προσθήκη ζάχαρης”)
3. Μενού & διατροφικός σχεδιασμός
• Σχεδιασμός ισορροπημένων μενού για εστιατόρια ή catering
• Προτάσεις για ειδικά μενού (π.χ. χορτοφαγικά, διαβητικά, για αλλεργίες)
• Υπολογισμός θερμίδων και διατροφικής αξίας στα πιάτα
4. Εκπαίδευση & κατάρτιση προσωπικού
• Εκπαίδευση σεφ και προσωπικού για σωστές μεθόδους παρασκευής & διατήρησης θρεπτικών συστατικών
• Εκπαίδευση πάνω σε ειδικές διατροφικές ανάγκες των πελατών
5. Marketing & επικοινωνία
• Δημιουργία διατροφικού περιεχομένου για social media, ιστοσελίδες, φυλλάδια
• Συμμετοχή σε καμπάνιες ενημέρωσης (π.χ. “Eat Clean”, “Healthy Living”)
• Συνεργασία με influencers για προώθηση προϊόντων με βάση διατροφικά οφέλη
6. Έρευνα & στρατηγική
• Ανάλυση διατροφικών τάσεων (π.χ. plant-based, keto, zero sugar)
• Έρευνα καταναλωτικών αναγκών και προτάσεις για νέα προϊόντα
• Συμμετοχή στη δημιουργία διατροφικής στρατηγικής brand
Το σύνολο των ανωτέρω υπηρεσιών παρέχεται πλήρως εξειδικευμένα και αποτελεσματικά, καθώς η επιστημονική κατάρτιση που έχει ληφθεί τόσο από τις πανεπιστημιακές σπουδές, όσο και από την επαγγελματική εμπειρία της διαιτολόγου, είναι άρτια.
Πλησίον Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 176 74, Καλλιθέα
Cookie | Duration |
---|---|
_ga | 2 years |
_gid | 1 day |
Cookie | Duration |
---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months |
viewed_cookie_policy | 11 months |